Sve više vlasnika u konzorciju za prodaju Petrola

Bez autora
Aug 21 2012

Konzorciju prodavatelja Petrola se pridružila i Nova kreditna banka Maribor koja je dionice zaplijenila propalome Zvon Ena Holdingu. Prodajni konzorcij u kojem su osim NKBM-a i Istrabenz, Nova ljubljanska banka, Hypo, UniCredit i Gorenjska banka, drži 18,3 posto vlasništva Petrola. Postupak prodaje za te vlasnike vodi Deloitte. Prodajnome konzorciju pridružit će se i drugi vlasnici. Navodno je zainteresiran svoj udjel prodsati i Dari Južna koji drži između 10 i 15 posto vlasništva Petrola. Najveći vlasnici se o mogućnosti zajedničke prodaje već počeli dogovarati s državom koja ima preko Kada i Soda u vlasništvu 28-postotni udjel u Petrolu. Spekulira se da bi za kupovinu mogli biti zainteresirani ruski divovi, Gazprom i Lukoil, a navodno i mađarski MOL kojemu se zbog negativnog stava države daju minimalne šanse.

Sve više vlasnika u konzorciju za prodaju PetrolaKonzorciju prodavatelja Petrola se pridružila i Nova kreditna banka Maribor koja je dionice zaplijenila propalome Zvon Ena Holdingu.

Prodajni konzorcij u kojem su osim NKBM-a i Istrabenz, Nova ljubljanska banka, Hypo, UniCredit i Gorenjska banka, drži 18,3 posto vlasništva Petrola. Postupak prodaje za te vlasnike vodi Deloitte.

Prodajnome konzorciju pridružit će se i drugi vlasnici. Navodno je zainteresiran svoj udjel prodsati i Dari Južna koji drži između 10 i 15 posto vlasništva Petrola. Prema izvorima ljubljanskog Dnevnika, najveći vlasnici se o mogućnosti zajedničke prodaje već počeli dogovarati s državom koja ima preko Kada i Soda u vlasništvu 28-postotni udjel u Petrolu.

Spekulira se da bi za kupovinu mogli biti zainteresirani ruski divovi, Gazprom i Lukoil, a navodno i mađarski MOL kojemu se zbog negativnog stava države daju minimalne šanse.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik